Kakkerlakkenbestrijding

Bij VDM Ongediertebestrijding bent u aan het juiste adres voor een snelle kakkerlakkenbestrijding. 

De kakkerlak

Kakkerlakken hebben veel voedselbronnen waar zij gebruik van kunnen maken. Zo zijn ze dol op etensresten van de mens, vet spetters, voedsel dat aan het rotten is en uitwerpsel van mens en dier.

Een enkele vet spetter is voldoende op tientallen kakkerlakken te voeden. Wanneer er geen voeding aanwezig is kunnen zij zich ook voeden met papier, karton en andere materialen.

Kakkerlakken merkt u niet altijd even snel op. Wanneer u kakkerlakken ziet of ruikt is het vaak al te laat en is de kans groot dat u al met een grote plaag te maken heeft. De beestjes zijn goed in het vinden van schuilplaatsen en weten om die reden al meer dan 200 miljoen jaar te overleven. Schuilplaatsen zijn bijvoorbeeld gaatjes, kieren, achter en in apparatuur, achter plinten en op het plafon. Dit maakt de kakkerlakken bestrijding des te lastiger.

Kakkerlakken poep

Signalering van kakkerlakken

Kenmerken dat u last heeft van kakkerlakken zijn:
  • Wanneer u het licht aan doet schieten er beestjes weg;
  • Uitwerpselen;
  • Kakkerlakken vervellen, u vindt dus huidschilfers van de kakkerlak;
  • De beestjes scheiden een nare geur af die is te omschrijven als bedorven of rottend;
  • U kunt materiaalschade constateren aan bijvoorbeeld verpakkingen en andere materialen.

Wanneer u last heeft van bovenstaande kenmerken, is het van belang om snel te schakelen. U kunt zelf actie ondernemen, of professionele kakkerlakken bestrijding inschakelen.

Kakkerlakkenbestrijding

Wat kunt u zelf doen voor kakkerlakkenbestrijding?

Zorg ervoor dat ruimtes vochtvrij zijn. Ruim voedingsresten op, ook de kleinste vet spetters zijn een voedingsbron. Echter is dit in veel gevallen onmogelijk. Ga niet zelf proberen met gif de kakkerlakken te bestrijden. Gif dat voor consumenten verkrijgbaar is verhelpt het probleem vaak niet maar maakt het alleen maar erger. Het gif is niet sterk genoeg en er ontstaat resistentie. VDM Ongediertebestrijding beschikt over de juiste middelen en kennis om de kakkerlakken bestrijding zo snel en zorgvuldig mogelijk te laten verlopen. Wij helpen u graag van het probleem af!
Kakkerlak

Soorten kakkerlakken

Er zijn veel verschillende soorten kakkerlakken, gelukkig komen deze niet allemaal in Nederland voor. In Nederland hebben wij vooral met de volgende kakkerlakken te maken: de Duitse kakkerlak, de Amerikaanse kakkerlak en de oosterse kakkerlak. Dit zijn de soorten die voornamelijk overlast geven in huizen en restaurants. Andere soorten komen ook wel eens voor in Nederland nadat mensen van vakantie terugkomen. Het is daarom ook aan te raden uw kleding en koffer uit te schudden voordat u uw koffer inpakt en bij thuiskomst uw koffer buiten uit te pakken zodat eventuele medereizigers niet in uw huis ontsnappen maar buiten. De kakkerlakken die in Nederland voorkomen zijn vaak klein en kunnen zich in de kleinste naden en kieren schuilhouden en zijn om die reden dan ook vaak hardnekkig te bestrijden. Een professionele kakkerlakken bestrijding biedt uitkomst

VDM Ongediertebestrijding snapt dat u zo snel mogelijk van het probleem af wil, daarom zorgen wij ervoor dat er zo snel mogelijk (vaak binnen 24 uur) een specialist bij u voor de deur staat!  Met VDM Ongediertebestrijding bent u snel, professioneel en gegarandeerd van het ongedierte af met het beste resultaat zonder ongewenste bijwerking voor mens en milieu. 

VDM Ongediertebestrijding is bekend met alle soort ongediertebestrijding. Heeft u overlast? Neem snel contact met ons op.