Mierenbestrijding

Bij VDM Ongediertebestrijding bent u aan het juiste adres voor een snelle  en effectieve mierenbestrijding. 

De mier

Heeft u last van mieren? Dan is het advies om er snel iets tegen te doen. De beestjes verspreiden zich snel en kunnen overlast veroorzaken in huis of in uw tuin. Mieren in huis kunnen overlast geven doordat ze opzoek gaan naar zoetigheid in bijvoorbeeld de keuken. Wanneer eenmaal één mier de weg naar binnen heeft gevonden dan zullen snel velen volgen. In de tuin brengen mieren schade aan uw straatwerk aan. Dit houdt in dat het straatwerk verzakt en er geen afwatering meer plaats vindt. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat houten schuren te lang nat blijven en op langere termijn gaan rotten. Tijdige mieren bestrijding kan uitkomst bieden.
mierenbestrijding

Mierenbestrijding

Heeft u om uw zwembad mieren? Dan is het verstandig hier snel iets aan te doen. De kans is namelijk groot dat de dieren zorgen voor verzakkingen omdat zij het zand omhoog graven. Verzakkingen van een zwembad zijn lastig te verhelpen en kosten veel geld. Rond het voorjaar kunt u het best de bestrijding laten uitvoeren omdat de mieren dan weer actief worden en opzoek gaan naar voedsel. Hoe langer u wacht, des te groter het gangenstelsel is en hoe kostbaarder het wordt om het probleem op te lossen. VDM Ongediertebestrijding heeft bestrijdingsmiddelen om snel een eind te maken aan een mierenplaag. Wij helpen u graag van het probleem af.

Mierenbestrijding

Soorten mieren

De meest voor komende mieren in Nederland waar mensen last van hebben zijn: de wegmieren (Lasius niger L) en de gewone steekmier (Myrmica rubra L). Beide soorten mieren kunnen door VDM Ongediertebestrijding verholpen worden.

  • De wegmieren. Mieren zijn sociaal levende dieren en leven samen in een staat. De mierenstaat bestaat uit velen mieren die allemaal hun eigen taak hebben. Deze miersoort komt u vaak tegen tussen tegels en in en om gebouwen. Wegmieren hebben maar één koningin in het nest. Wegmieren zijn zwartbruin tot zwart van kleur en hebben fijne beharing. De koningin is donkerbruin. De mannetjes en de koninginnen hebben doorzichtige vleugels. De mieren zijn 3mm tot 5 mm lang en de koningin is 8 tot 9 mm lang. Een staat bestaat gemiddeld uit 4000 tot 7000 beestjes. Bestrijding van de mieren kan dus een flinke klus zijn!
  • De gewone steekmier is een veel voorkomende mier in Nederland. De voorkeur gaat uit naar vochtige plaatsen in velden, weide en bossen. Kenmerkend voor de gewone steekmier zijn de twee knopen tussen het borststuk en het achterlijf. Deze miersoort is roodachtig, geel van kleur. De werksters en wijfjes hebben een angel. De lengte van de mieren varieert tussen de 3,5 mm en de 5,5 mm lang. De koningin is 4,5 mm tot 7 mm lang. De gewone steekmier leeft in een staat waarin zich meerdere koninginnen en werksters bevinden. In bepaalde tijden van het jaar bevat de staat ook mannetjes. De gewone steekmier is een mier die zijn terrein goed bewaakt en kan venijnig bijten.