Wespenbestrijding

Bij VDM Ongediertebestrijding bent u aan het juiste adres voor een snelle wespenbestrijding en verwijdering van het wespennest.

De wesp

Heeft u last van een wespen, als u bijvoorbeeld in de tuin zit? Dan is de kans groot dat u te maken heeft met een wespennest in of rondom uw woning. Wachten met bestrijden of het weghalen van een wespennest heeft tot gevolg dat het wespennest groter wordt en de overlast en eventuele schade toeneemt. Daarom kunt u het beste het wespennest laten verwijderen. Laat de bestrijding van wespen over aan de specialist van VDM Ongediertebestrijding om gevaarlijke situaties te voorkomen. Onze ervaring, middelen en kennis zorgen ervoor dat de overlast snel is verholpen. Zo kunt u weer zorgeloos van uw tuin genieten.

VDM Ongediertebestrijding verwijdert een wespennest voor een totaalprijs van €60,- (per adres). Voor ieder extra wespennest wordt €30,- gerekend. Heeft u nog last van wespen na onze bestrijdingsdiensten? Dan komen wij kosteloos terug om u alsnog te helpen bij het bestrijden van de wespen. Wij geven dus 100% garantie op ons werk. Bel vandaag nog of vul het contactformulier in! Binnen 24 uur verhelpen wij de problemen met wespen. 

Wespenbestrijding

Constatering van een nest

Een wespenplaag herkennen is vaak niet moeilijk. Wanneer u bijvoorbeeld wespen op eenzelfde punt de spouwmuur in ziet vliegen kunt u ervan uitgaan dat u te maken heeft met een wespennest. Gezoem tussen bijvoorbeeld de dakpannen en een gipsplaat kan de aanwezigheid verraden van een nest. Een papierenbal duidt op de aanwezigheid van een wespen. Bestrijding van de wespen is dan noodzakelijk. Wanneer u een wespennest constateert, laat het dan met rust en kom niet te dichtbij. Maak nooit de ingang van een wespennest dicht! Dit kan tot gevolg hebben dat de wespen een andere ingang maken in uw huis of bedrijfspand. Het is aan te raden om een gediplomeerd ongediertebestrijder in te schakelen, de bestrijding van wespen is namelijk niet zonder risico. Een wespensteek is pijnlijk en kan in sommige gevallen tot gevaarlijke situaties lijden. Bij een allergische reactie kunnen de luchtwegen opzwellen en dit kan tot verstikking leiden.
Wespennest

Wespenbestrijding

De werkwijze om een wespennest te bestrijden is als volgt:

  • Allereerst wordt gekeken waar het nest zich bevindt;
  • Vervolgens wordt gekeken hoe het wespenprobleem het best opgelost kan worden;
  • Wanneer de inspectie is uitgevoerd wordt overgegaan tot actie. Beschermende kleding moet ervoor zorgen dat de wespen niet kunnen steken en het nest op een veilige wijze kan worden verwijderd. 

Waar mogelijk gebruiken wij geen gif en verwijdert VDM Ongediertebestrijding het hele nest. Mocht er geen mogelijkheid zijn om de wespenbestrijding zonder bestrijdingsmiddel te voltooien, dan spuiten wij gif poeder in het nest waardoor het vaak al binnen 24 uur niet meer actief is.

Wespen

Ontstaan van een nieuw wespennest

Aan het einde van het wespenseizoen vliegen de nieuwe wespenkoninginnen uit het nest en zoeken naar een plek in bijvoorbeeld een holle boom of spouwmuur waar de koningin droog kan overwinteren en is beschermd tegen de verschillende weersinvloeden. In het voorjaar begint de koningin alleen aan de opbouw van het nest. Voeding halen de koninginnen uit de eerste voorjaarsbloemen. Het nest wordt gemaakt van fijngekauwd hout en speeksel. Wanneer de eerste raten en cellen klaar zijn legt de koningin hier eitjes in die het jaar ervoor bevrucht zijn. De wespen die uit de eitjes komen helpen mee met de opbouw van het wespennest waardoor het proces steeds sneller gaat. Tijdige bestrijding van de wespen is dus wenselijk.

Welke soorten zijn er?

VDM Ongediertebestrijding is bekend met alle soorten. Wespenbestrijding is dan ook geen probleem. De meest voorkomende wespen soort in Nederland voor u op een rijtje:.

  • De limonadewesp is de wesp die de meeste overlast geeft en het meest voorkomt. Onder de limonade wesp vallen twee soorten wespen, de Duitse wesp en de gewone wesp. Kenmerken zijn de zwart en gele dwarsstrepen op het achterlijf. 2 paar vliezige vleugels. De koningin is 20mm groot en haar werksters zijn 10mm tot 15 mm groot. De overgang van de kop naar het lijf is sterk ingesnoerd, men spreek daarom ook wel van wespentaille. Deze twee wespensoorten leven in grote groepen bij elkaar.
  • De Franse veldwesp komt vaak voor onder dakpannen. Het nest bestaat uit ongeveer 10 wespen. Er bevinden zich vaak meerdere wespennesten bij elkaar. Kenmerken van de Franse veldwesp zijn een slank en afgeplat lichaam. Heeft zwart en gele dwarsstrepen.  De wesp heeft lange poten die tijdens de vlucht zich in een hangende positie bevinden.
  • De Europese Hoornaar is een wespensoort die veel voorkomt in Nederland. De bestrijding van deze wespen is dan ook routine. De hoornaar is tussen de 21mm en 35 mm groot en heeft de kleuren geel, zwart en bruinrood. De wespensoort heeft een grote kop in verhouding met zijn lijf. Het borststuk is vaak rood en zwart gekleurd. De vleugels hebben een bruinrode kleur. Kenmerkend voor alle wespen is de wespentaille.

VDM Ongediertebestrijding snapt dat u zo snel mogelijk van het probleem af wil, daarom zorgen wij ervoor dat er zo snel mogelijk (vaak binnen 24 uur) een specialist bij u voor de deur staat!  Met VDM Ongediertebestrijding bent u snel, professioneel en gegarandeerd van het wespennest af met het beste resultaat zonder ongewenste bijwerking voor mens en milieu. Na de wespen bestrijding bent u vaak binnen één dag van het wespennest af, zelden is er een tweede behandeling nodig. Mocht dit het geval zijn, dan valt deze tweede behandeling uiteraard onder de garantie en is deze dus gratis.

VDM Ongediertebestrijding is bekend met alle soort wespen en de meest wespenbestrijding. Heeft u overlast? Neem snel contact met ons op.