Mollenbestrijding

Bij VDM Ongediertebestrijding bent u aan het juiste adres voor een snelle mollenbestrijding. 

De mol

Heeft u last van mollen? Dat hoeft niet altijd slecht nieuws te zijn! Dit betekent dat u een gezonde tuin heeft. Mollen komen af op een voedingsrijke bodem, dit zijn voornamelijk goed onderhouden tuinen. Een mol kan maar een paar uur zonder eten, en is dus eigenlijk altijd op zoek. De mol lust graag regenwormen. Deze wormen zijn nuttig voor de bodem, zij houden de grond luchtig en zorgen voor goede afwatering. Dit is dan ook de grootste reden voor mollen bestrijding. Het strakke gazon kan in een korte tijd veranderen in een ravage, de mol wroet planten los waardoor deze dood kunnen gaan. Wanneer een mol onder de bestrating komt ontstaan hierdoor verzakkingen. Het lieve uiterlijk van de mol is dus wel verraderlijk. Mede hierdoor klinkt het misschien wat bruut, mollen bestrijding, maar dat is het niet. In tegenstelling tot andere vormen van ongediertebestrijding vangen we de mol enkel.
Mollenbestrijding

Wat kunt u zelf doen aan mollenbestrijding?

  • Maak uw tuin minder aantrekkelijk voor mollen. De wortels van beplanting worden over het algemeen als vervelend beschouwd. Wanneer er veel beplanting is zullen ze sneller naar een andere tuin vertrekken.
  • Een zogenaamde ‘mollentriller’ kan ook uitkomst bieden. Het slagingspercentage ligt echter wel vrij laag bij deze vorm van bestrijding.
  • Let op: Gebruik nooit gif, gas of explosieven om de mol te bestrijden. Veel van deze middelen zijn verboden voor particulier gebruik, tenzij er een ontheffing is aangevraagd. 
 

VDM Ongediertebestrijding heeft regelmatig de mol binnen enkele dagen gevangen zodat het gazon weer snel in de oude staat hersteld kan worden. Heeft u last van een mol, neem dan snel geheel vrijblijvend contact met ons op!